Tukar background post title :)
27.11.11 ❖ 9:34 PM ❖ 0 talks

Assalaimualaikum :)
Hari nie ade requests dari shasha , CAMNE NAK TUKAR BACKGROUND POST TITLE . Shue rase hari nie rajin pulak , baru balik dari Pulau Duyung . tak tahu nak buat ape , jadi shue nak buatlah tutorial untuk shasha nie . lagypun shue baru belajar buat tutorial nie . okey  shasha boleh ikut step yang shue nak tunjuk nie okey :) Harap shasha FAHAM ! hehehe :)

1. Log in -- > Design -- > Edit Html
2. ( Tekan Ctrl+F) Search .post h3{ Or .post-title {
3. Copy and paste code nie di bawah  .post h3{ Or .post-title {



border:0px dashed #cc99cc;

text-align: center;

margin:.5em 0 .5em;

padding:0 0 4px;

font-size:140%;

font-weight:normal;

line-height:1.2em;

background:url(URL BACKGROUND);

color:$titlecolor;

}

4. Klau korang nak senang lagy korang just search  .post h3{ Or .post-title { tukarlah background diye macam kat bawah nie :) hehe


background: url(URL BACKGROUND);

  • Yang Shue tulis tulisan warna merah tu , nanti korang gantikan dengan URL background yang korang suka.
  • Preview dulu and then , Save okey :) good luck :)

Labels:



OLDNEW

 photo e10acee6-374b-4577-ba48-d44673cd0b9f.jpg
Adios Earth-lings! Welcome to my blog! Please be nice here n don't forget to follow me, k?

Hello im Shuamoieyy, 18 years young ,(?)
yOu are awesome :) Muuuaacch .
TUTORIAL HERE ♥
bold underline
Find Me:FACEBOOK ♥ FORMSPING ♥ TWITTER ♥ KAWAN BLOGGER ♥ GROUP BBB ♥









Eza
fiey
Esya


Template Designer: Aien
Editor: Nana Euphemia
Other:
Edit :Shu